De är nominerade till Södertäljes Innovationspris

Publicerad: 30 oktober 2017
Skapa enhetliga och tydliga gränssnitt med hjälp av ikoner.

För tredje året i rad delar nu Södertälje Science Park ut priset Årets Innovation. Priset delas ut till ett företag eller organisation som visat på en nyskapande och hållbar produkt eller tjänst som har kommersiell eller samhällsekonomisk potential.

De företag som nominerats i år är:

Scania

Scania har utvecklat Scania One, en digital marknadsplats som tillgängliggör digitala tjänster och innovativa hjälpmedel med syftet att underlätta och effektivisera för förare och åkeri. Plattformen kommer ständigt erbjuda nya och värdefulla tjänster men Initialt innehåller den bland annat;

  • Scania Fleet Management, Scanias omfattande system för uppföljning på flottan
  • Guide Me, en ”augmented reality” lösning för fordonsinstruktioner
  • Star, en navigationsapp speciellt utvecklad för tunga fordon.

Susanne Hägglund - Södertälje sjukhus

Susanne Hägglund arbetar som sjuksköterska på KOU-mottagningen och har tagit fram en förbättring på befintligt hjälpmedel för att göra arbetet med en kateter smidigare. Hjälpmedlet är ett skydd som används för att skydda personal och patient mot stänk och minska smittorisk som kan uppstå vid arbete med kateter. Målet med produkten är att den ska kunna användas överallt, utan svårigheter att förstå hur den ska användas och även göras i biodynamiskt material.

TransCutan

Andelen dialyspatienter som idag måste dialyseras via en kateter ligger på ungefär 30% av det totala antalet dialyspatienter. Ett av dagens problem för dessa patienter är att de lider av att en del av katetern hänger utanför kroppen, detta är en nackdel både estetiskt och praktiskt. Kateteranvändningen är också förknippad med infektioner. Med TransCutans nya uppfinning, dialysporten, minskas infektionsfrekvensen och kostnaden, samtidigt som både kosmetiken och det praktiska handhavandet mellan dialyserna blir avsevärt förbättrat.

De nominerade företagen presenterar sina respektive innovationer för en jury, som sedan väljer ut en vinnare.
Denna jury består av följande representanter:

  • Marianne Ekstedt, Director Employer Branding, Scania
  • Stephan Tolstoy, Ordförande Acturum
  • Boel Godner, Kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd i Södertälje kommun
  • Robert Kingfors, VD, Södertälje Science Park
  • Eva Helén, Utvecklingsstrateg, Södertälje Science Park

Priset Årets Innovation 2017 delas ut under Södertäljegalan fredagen den 17/11.

Bifogat innehåll

Dokument och filer

Är ert företag cybersäkert?

I takt med att allt fler komponenter blir uppkopplade och verksamheter digitaliseras, ökar sårbarheten samt krav från myndigheter och kunder. Vi erbjuder ett cybersäkerhetsprogram där ni får coachning, utbildning och nätverkande.
Läs mer