Utställning ska inspirera till återvinning av gamla telefoner

Publicerad: 22 september 2021
Hur ska vi få fler att återvinna sina gamla telefoner? Gamla mobiltelefoner innehåller flera unika och sällsynta metaller som skulle kunna till ny användning. Ändå ligger många gamla telefoner undanstoppade i en byrålåda eller nedpackade i lådor.

Vi välkomnar dig till att ta del av konstverk av Gunilla och Bosse Svantesson som kommer ställas ut i entrén till Södertälje Science Park. Invigningen skedde den 27 augusti. Genom konstverket hoppas de kunna bjuda in till tankar, reflektioner och samtal om aktuella och viktiga samhällsfrågor. Dessutom sammanfaller utställningen med att regeringen utreder ett pantsystem som syftar till att öka antalet äldre mobiler som återvinns.

Konstverket som består av en glaskub visar exempel på äldre mobiltelefoner som kan återvinnas. Från fraktionerna, som också syns i kuben, sker rationell utvinning av metaller. Kretsloppet fungerar i praktiken.

Förutom konstverket om återvinning ställer Gunilla och Bo också ut ett verk om Coronavaccin, som tidigare ställts ut utanför ICA Maxi Wasa, vilket bland annat SVT rapporterade om.

Välkomna! Frågor hänvisas till eventansvarige på Södertälje Science Park, Tanya Mineur (tanya.mineur@sscp.se) eller direkt till Bo Svantesson (bosse.twostar@tyfonmail.se).

Ta del av framtiden

Se Science Week 2024 i efterhand! 30 januari till 1 februari fylldes Södertälje Science Park med föreläsningar, workshops och utställningar. Du kan se alla digitala sändningar i efterhand på SWPlay.
Läs mer