Vi söker kommunikatör som vill jobba med hållbarhetsfrågor

Publicerad: 27 april 2022
Är du en nyfiken kommunikatör som vill jobba med hållbarhet i ett expansivt företag?

På Södertälje Science Park jobbar vi för att bli mötesplatsen för hållbar produktion, i tätt samarbete med våra grundare: Scania, AstraZeneca, Södertälje kommun och KTH. Nu söker vi en mångsidig kommunikatör i början av sin karriär som vill vara med oss på resan.

Södertälje Science Park driver och deltar i flera projekt som syftar till att stärka innovationskraften och utvecklingen av hållbar produktion lokalt, regionalt och nationellt. Vi jobbar med spännande initiativ som sträcker sig mellan näringsliv, akademi och samhälle.

Vi står dessutom bakom flera affärsutvecklingsprogram där små och medelstora företag får möjlighet att ställa om till en mer hållbar produktion.

Om tjänsten

Dina arbetsuppgifter kommer vara väldigt varierande, men kommer främst kretsa kring olika typer av innehållsproduktion – så som text, foto och film. Men eftersom vi är en relativt liten organisation krävs det att man är beredd att jobba med kommunikation från ax till limpa – bland annat genom att ta fram kommunikationsplaner, producera enklare grafiskt material och posta i sociala medier. Det är meriterande om du har erfarenhet av att jobba med WordPress och kunskaper i ett eller flera Adobe-program.

I tjänsten kommer du jobba i projekt med storföretag och offentlig sektor, men också träffa entreprenörer från startupbolag med spännande innovationer. Du kommer jobba tillsammans med 15 kollegor, där kommunikationsansvarig och event manager kommer stå dig närmast.

Anställningen är en visstidsanställning som sträcker sig till 31 december 2022, med möjlighet till förlängning. Arbetet är förlagt i Södertälje, med viss möjlighet till distansarbete.

Arbetsuppgifter

 • Skriva artiklar och innehåll för webb
 • Fotografera och filma
 • Producera enklare grafiskt material
 • Arbeta med sociala medier
 • Ta fram kommunikationsplaner för projekt

Vi söker dig som

 • Har en relevant utbildning med fokus på medievetenskap eller medieproduktion
 • Har mycket goda språkkunskaper och kan uttrycka dig obehindrat i skrift, både på svenska och engelska
 • Har arbetslivserfarenhet inom kommunikationsområdet
 • Har ett stort intresse för hållbarhetsfrågor

Som person är du

 • Initiativtagande
 • Ansvarstagande
 • Strukturerad
 • Bra på att växla mellan olika typer av arbetsuppgifter

Ansök idag

Vi vill gärna veta mer om dig! Rekrytering sker löpande, ansök därför så snart som möjligt, men allra senast 15 maj 2022. Skicka din ansökan med CV och personligt brev till klas.mattsson@sscp.se. Märk mejlet med ”Ansökan kommunikatör”.

Kontakt

Har du några frågor om rollen och uppgifterna, kontakta Klas Mattsson, tf. kommunikationsansvarig, på telefon 073-314 70 49 eller klas.mattsson@sscp.se. Gäller dina frågor anställningen i övrigt så kontakta Robert Kingfors, vd, på telefon 070-392 95 00 eller robert.kingfors@sscp.se.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen.

Science Week 2023 - 1-3 februari

Möt morgondagen! Science Week är ett framtidsinriktat samhällsforum med fokus på hållbarhet. Välj bland över 60 seminarier inom hållbar utveckling, hållbar produktion och stadsutveckling.
Läs mer och registrera dig