Vi startar Tech Stalk! Välkommen den 9 januari

Publicerad: 1 januari 2019

Välkommen till premiären av Södertälje Science Parks ”Tech Stalk” där Björn Bensebat – tävlingsledare för First Lego League – kommer att ge oss en inlevelse av hur lego-robotar, programmering, globala utmaningar och träning i att marknadsföra sina konceptlockar mängder av unga killar och tjejer att utveckla sitt intresse för forskning, teknik och entreprenörskap. Du får även bygga en egen legorobot!

Program

Vi startar 16.30 och avslutar 17.30. För de som vill stanna en stund efteråt kommer vi att leka loss i stora hallen. Vad vi ska göra? Det blir en kul överraskning! Tech Stalk är kostnadsfritt!

DEL 1. Vi får först ett kort inspel av Björn för att förstå mer om vad som väcker intresse för vetenskap och teknik hos unga människor och varför First Lego League är ett sådant framgångsrikt koncept.

DEL 2. Sedan får alla närvarande ”tech stalkers” en chans att själva skapa och programmera lego-robotar och fundera på hur denna typ av aktiviteter kan fungera i flera sammanhang.

DEL 3. För de som vill stanna en liten stund efter kl 17.30 (då det mer uppstyrda programmet slutar) så kommer vi att leka loss i stora hallen hos Södertälje Science Park. Vad vi ska göra? Det blir en kul överraskning!

Anmälan

Anmälan (Tech Stalk är kostnadsfritt)

Välkommen till Tech Stalk 9 januari 2019

Se exempel på vad Legao League är:

Science Week 2023 - 1-3 februari

Möt morgondagen! Science Week är ett framtidsinriktat samhällsforum med fokus på hållbarhet. Välj bland över 60 seminarier inom hållbar utveckling, hållbar produktion och stadsutveckling.
Läs mer och registrera dig