Viospatia från Visby fick uppskattad coachning av experter

Publicerad: 26 maj 2021


Michael Fergusson VD och grundare, Per Bergström, Vice VD och grundare.

Viospatia är ett företag från Visby som bygger 3D system för att inspektera produktionslinjer i realtid. I vårat program Produktionsänglar för startups och små/medelstora företag, med fysiska produkter, har Viospatia nyligen deltagit i en expertpanel. Ett företag får chansen att prata med experter inom produktion, bland annat från Scania, AstraZeneca och KTH och fått deras bästa råd om hur de ska gå vidare med produktionen av sin produkt.

- We got good, relevant advice, with new perspectives from the panel, säger Michel Fergusson, Co-founder and CEO på Viospatia.

Läs mer om Viospatia

Sverige ska bli starkare på att behålla produktion inom landet

Projektet Produktionsänglar drivs av Södertälje Science Park tillsammans med KTH och stöttar startups och leverantörer att starta nya produktionssamarbeten. Detta sker genom coachning och vägledning för startups i fasen mellan prototyp och serieproduktion. Det ger möjligheter för leverantörer att testa produktion av nya produkter i liten skala, med långsiktigt mål att öka produktion i Sverige för att bibehålla jobb och konkurrenskraft. Produktionsänglar erbjuder även en unik möjlighet att stödja industrialisering och skala upp en fysisk produkt från prototyp till serieproduktion. Genom coachning av experter utformas en produktionsstrategi för beslut som köpa/sälja, produktionslokalisering, val av leverantörer och kompetensutveckling. 

Vi söker även leverantörer som är intresserade av att få tag på nya intressanta innovationer. Leverantörer får möjligheten att på ett effektivt sätt, genom korta digitala möten, matchas med flera startups som är redo att börja tillverka och som kan vara potentiella kunder. Varje startup tilldelas en erfaren produktionsexpert som ger situationsanpassad coachning och hjälp i diskussionerna med leverantören.

Läs mer på produktionsanglar.se 

Kontaktpersoner för Produktionsänglar


 

 

 

Är ert företag cybersäkert?

I takt med att allt fler komponenter blir uppkopplade och verksamheter digitaliseras, ökar sårbarheten samt krav från myndigheter och kunder. Vi erbjuder ett cybersäkerhetsprogram där ni får coachning, utbildning och nätverkande.
Läs mer