Tillbaka till kalendern

Hur ska jag skydda mitt företag mot cyberbrott?

Eventet har redan ägt rum
Statistiken talar sitt tydliga språk – cyberbrott och intrång eskalerar. Nya säkerhetshot dyker hela tiden upp och vilka som är vanligast ändras ständigt. Det går att läsa om nya cyberincidenter dagligen. Även om mörkertalet är stort genomförs mer än 100 000 cyberattacker nu per år i Sverige, vilka slår brett mot företag, stora som små. Vad är det för hot, vilka berör det och vad kan man göra för att öka organisationens medvetenhet och cybersäkerhet?
EU, logotyp

Digitaliseringen av företag och produktion innebär en större risk för cyberkriminalitet – det kan röra sig om allt från dataintrång, till överbelastningsattacker och utpressning. För att skydda svenska företag och nationella intressen har cybersäkerhet pekats ut som en nationell angelägenhet. Det handlar om att skydda och säkra känslig information, produktinformation, processer, tjänster och kundinformation.

Vi på Södertälje Science Park bjuder tillsammans med Kista Science City in till en förmiddag om cybersäkerhet som riktar sig till små och medelstora tillverkande företag i regionen. Passa på att ta del av kunskap, ställ frågor och dela med dig av dina funderingar. Under seminariet kommer ni också få en introduktion till ett pilotprogram inom cybersäkerhet som kommer genomföras under 2023 med stöd från Region Stockholm och Tillväxtverket.

Medverkande

  • Jan Olsson, kriminalkommissarie på Nationellt IT-brottscentrum. Jan har över 30 års erfarenhet som polis och 15 års erfarenhet av internet-relaterad brottslighet.
  • Hans Olofsson, tidigare anställd på Scania. Hur ett storföretag ser på cybersäkerhet – både för egen del och för sina underleverantörer.
  • Marianne Rilde Björkman, MSB,  ger generell information om cybersäkerhet och berättar om arbetet som sker inom Europeiska unionens cybersäkerhetsbyrå.
  • Hans Grönquist, RISE: Forskning, test och verifiering kring krav på uppkopplade system och enheter utifrån cybersäkerhet.

Praktisk information

Datum: 2 december

Tid: Frukost serveras från klockan 8.30, seminariet sker mellan 9.00 och 11.00

Plats: Södertälje Science Park, Kvarnbergagatan 12

Anmäl er via denna länk. Välkomna!