Projektcontroller/ekonom till Södertälje Science Park

Bli en del av Södertäljes, Stockholms och Sveriges innovationsarena! Södertälje Science Park är sedan 2018 södra Storstockholms innovativa utvecklings-arena, som står inför en stark tillväxt. Därför söker vi nu en projektcontroller/ekonom, en bred roll med fokus på den löpande ekonomiska styrningen/uppföljningen av vår omfattande projektportfölj.

Då rollen delvis är ny förväntas du också vara med och utveckla verktyg, rutiner och processer internt. Det löpande arbetet kommer att ske i kontakt med många andra, internt med projektledare och VD, externt med framför allt finansiärer, revisorer och myndigheter, vilket gör att vi sätter stor vikt vid samarbetsförmåga.

Din dag som Projektcontroller

Rollen som projektcontroller innebär arbete med projektbudget, att bistå vid kalkylering, beräkning av pågående arbete, rapportering till finansiärer samt att säkerställa att finansiärernas finansiella villkor och riktlinjer efterlevs. Vidare innebär rollen beräkning av timpriser, att säkerställa att prislistor och påslag är korrekta samt att ansvara för den ekonomiska rapporteringen vid projektrevisioner. Rollen som ekonom kan också komma att innebära löpande bokföring, kund- och leverantörsreskontra, fakturering, momsredovisning samt bokslut.

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi samt flerårig erfarenhet av:

Projektredovisning inklusive projektbudget, uppföljning och analys
Projektredovisning och rekvisitionsarbete mot finansiärer (som Vinnova, Tillväxtverket och EU) samt regionala aktörer
Budgetering, kalkylering och redovisning
Att arbeta i ett affärssystem (vi arbetar för närvarande i Fortnox och har stöd av en redovisningsbyrå som sköter löpande bokföring, betalningar med mera).

Vidare krävs

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Goda kunskaper i Excel

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

Projektredovisning och rekvisitionsarbete mot finansiärer (som Vinnova, Tillväxtverket och EU) samt regionala aktörer
Successiv vinstavräkning
Goda kunskaper inom momsområdet
Bokslut och koncernredovisning
Upphandlingar (inklusive LOU)
Förståelse kring avtal och uppföljning av sådana
Erfarenhet av att arbeta i flera olika verksamheter då vi befinner oss i gränslandet mellan näringsliv, offentlig verksamhet och akademi.

Det här är du

Som person är du noggrann, strukturerad och kommunikativ med en god samarbetsförmåga samtidigt som du trivs med att arbeta självständigt. Du är driven, utvecklingsorienterad och har lätt för att snabbt sätta dig in i nya uppgifter. Omfattningen av rollen kan anpassas vilket gör att det finns möjlighet att diskutera 50-100% arbetstid. Vi öppnar också upp för att ta ett utökat ansvar över tid, en roll att växa i om förutsättningarna finns.

Det här är vi

Bakom Södertälje Science Park AB står Södertälje kommun, Scania, AstraZeneca och KTH – ett starkt och inte minst engagerat nätverk. Vi är centrum för Norra Stadskärnan som växer fram i Södertälje. Här utökar KTH till 1 200 utbildningsplatser och nya forskartjänster, 700 nya bostäder byggs och en kreativ och utvecklande miljö väntar på dig.Med utgångspunkt i Södertäljes starka tradition av världsledande industriföretag och hållbar produktion etablerar vi nu den nationella noden för hållbar produktion (SuPr) och driver en attraktiv och inbjudande mötesplats för innovation och utveckling. Vi står bakom Science Week(scienceweek.se), ett forum som sätter Södertälje och hållbarhet på kartan.

Hos oss får du ett spännande jobb, härliga kollegor, stor frihet och chans att vara där det händer. Du kommer att vara en del av Södertälje Science Park som är framtidens mötesplats inom hållbar produktion och innovation för näringsliv, studenter, forskare och samhället.

Vi är en ung organisation med mycket driv och passion. Du kommer att bli en av centralpersonerna som driver projekt för utveckling, samverkan och innovation.

Välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag är den 10 juni 2021. Länk till ansökan

Kontakt

Har du några frågor om rollen och uppgifterna är du välkommen att kontakta Angelica Koponen på telefon 08-523 042 20. Gäller dina frågor anställningen i övrigt så kontakta vår HR-specialist Jenny Östgren på telefon 08-550 222 83.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen.