Vill du ingå i Produktionsänglar-teamet som hjälper startups att skala upp?

Produktionsänglar har som mission att främja produktion i Sverige. Projektet riktar sig mot startups som vill skala upp sina fysiska produkter genom att börja producera hållbart med svenska tillverkare. Programmet omfattar aktiviteter som utbildning, coachning och matchmaking med tillverkare.

Att gå från prototyp till serieproduktion innebär stora utmaningar för de flesta hårdvarustartups. Därför kallas fasen också ofta för ”dödens dal”. Här är risken stor att bolagen säljer eller lägger ner sitt företag. Detta är ett resursslöseri och en förlust för både innovatö­rerna och Sverige – och det vill Produktionsänglar ändra på. Efter fyra års utveckling och pilottest ska konceptet nu skalas nationellt!

Lite om jobbet som startupansvarig

Produktionsänglar befinner sig i en spännande expansionsfas med utveckling av nya moduler till programmet, forskning och etablering av nya samarbetspartners. Produktionsänglar utgår från startupföretagens behov och kopplar sedan samman dem med lämpliga experter och tillverkare. Det gör att konceptet befinner sig i gränslandet mellan olika typer av aktörer som företag, universitet, Science Parks, inkubatorer och andra företagsfrämjande aktörer. Vi söker nu en person som trivs i en miljö som ständigt utvecklas och där företagens behov står i centrum.

Arbetsuppgifterna är varierande och operativa och omfattar utveckling och koordinering av aktiviteter, företag, coacher och samarbetsaktörer. Ansvaret ligger särskilt på att bygga och samordna ”startups-communityn” och att scouta nya hårdvarustartups till programmet. Arbetet innebär även kontakter med företagsinkubatorer, tillverkare och coacher och andra intressenter kopplat till programmet. Som startupansvarig har du en viktig roll i teamet.

Mer om ditt nya jobb

Anställningen finns hos Södertälje Science Park. Här ingår du i ett spännande gäng som driver en rad olika utvecklingsprojekt för att stärka regional och nationell producerande industri, och har fokus på hållbar produktion. Du kommer att vara en av personerna i det operativa arbetet inom projektet.

Vilka kvalifikationer behöver du

Vi tror att du som söker brinner för teknik, innovation och hållbarhet. Du trivs med att arbeta i en miljö som ständigt utvecklas och är lösningsorienterad. Du tycker det är spännande med innovativa idéer och har förmågan att utgå från målgruppens behov och koppla samman dem med relevant expertis. Har du erfarenhet från industri och/eller produktion så är det förstås ingen nackdel.

Krav

  • Utbildning på universitetsnivå eller motsvarade.
  • Erfarenhet från att arbeta i projektform och i utvecklingsorienterade team.
  • Allmän kunskap om innovation och hållbarhet (gärna inom produktionsområdet).
  • Förmåga att bygga upp och vårda relationer med olika typer av människor och organisationer

Meriter

  • Kunskap om det svenska innovationssystemet
  • Erfarenhet från att ha arbetat i en startup, företagsinkubator eller motsvarande
  • Industriell förståelse

Ansök idag
Vi vill gärna veta mer om dig! Ansök därför så snart som möjligt och allra senast 26 november 2021. Skicka din ansökan med CV och personligt brev till victor.strimfors@sscp.se.

Kontakt
Har du några frågor om rollen och uppgifterna, kontakta Victor Strimfors på telefon 076-344 84 77. Gäller dina frågor anställningen i övrigt så kontakta Robert Kingfors på telefon 070-392 95 00. Se även www.produktionsanglar.se om du vill veta mer.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen.