SÖKES
Projektledare till SuPr (Sustainable Production)

Vill du vara med och vidareutveckla hållbar produktion i svensk industri? Att producera världsledande produkter utan att belasta morgondagen, är det möjligt? Givetvis – om du frågar oss på den nationella noden för hållbar produktion SuPr, Sustainable Production. Nu söker vi en driven projektledare som ska stötta våra partners till att skapa ledande, hållbar produktion i svensk industri. Är det dig vi söker?

Länk till ansökan som projektledare för SuPr – sök senast 15 augusti 2021

En dag på jobbet – projektledare SuPr

Som projektledare jobbar du brett med att etablera hållbar produktion tillsammans med våra partners, i en innovativ miljö i gränslandet mellan akademi och industri präglat av driv och utvecklingsvilja. Din arbetsdag kommer att vara omväxlande, strategiskt utmanande och innebära många spännande kontaktytor. 

Inom SuPr samlar vi aktörer från näringsliv, industri, universitet, institut och myndigheter till samverkan och satsningar som leder till mer hållbara produktionssystem. I samarbete skapar och utvecklar våra partners idéer, metoder och affärsmodeller som sedan sprids och implementeras i svensk industri. Som projektledare deltar du i arbetet med att initiera och forma de satsningar som genomförs av våra partners. Du kommer också att vara en viktig kugge och projektleda en del av de projekt som SuPr initierar och deltar i.

Mer om ditt nya jobb

Du blir en del av Södertälje Science Park, som är värd för SuPr. Här ingår du i ett spännande gäng som driver en rad olika utvecklingsprojekt för att stärka såväl den regionala miljön som för att bidra nationellt till att en mer hållbar industri växer fram. Du kommer att vara en av centralpersonerna som driver projekt för utveckling, samverkan och innovation inom SuPr.

Det här är du

Vi tror att du som söker är utbildad civilingenjör eller motsvarande, och har viljan och drivet att se hur mer hållbara produktionsmetoder växer fram och används inom svensk industri. Du kan, men behöver inte, vara expert inom produktionsområdet då det huvudsakliga FoU-arbetet i projekten utförs av de högskolor och institut med flera, som vi samverkar med.

Krav

 • Utbildning på civilingenjörsnivå eller motsvarade.
 • Erfarenhet från att initiera samt bedriva/ansvara för arbete i projektform.
 • Erfarenhet från att initiera och leda större projekt inom forskning eller utveckling.
 • Allmän kunskap om forskning och utveckling inom produktionsområdet.
 • Förmåga att bygga upp och vårda relationer mellan samverkande parter från olika organisationer.

Meriter

 • Kunskap om det svenska forskningssystemet (samspelet forskningsfinansiärer/-myndigheter och forskningsutförarna).
 • Erfarenhet från att bygga upp och driva forsknings- och utvecklingssamarbeten där såväl industriella parter som representanter från forskningsvärlden deltar.
 • Varit verksam hos parter som bedrivit forskning och utveckling inom produktionsteknik, gärna i form av samarbeten mellan flera organisationer.
 • Vana och lust att kommunicera inför större grupper, på såväl svenska som engelska.

Ansök idag

Ansök så snart som möjligt och allra senast 15 augusti 2021.

Kontakt

Har du några frågor om rollen och uppgifterna, kontakta Mats Lundin på telefon 070-780 61 00. Gäller dina frågor anställningen i övrigt så kontakta vår HR-strateg Jenny Östgren på telefon 08-550 222 83.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen.

Det här är Södertälje Science Park
Bakom Södertälje Science Park AB står Södertälje kommun, Scania, AstraZeneca och KTH – ett starkt och inte minst engagerat nätverk. Vi är centrum för Norra Stadskärnan som växer fram i Södertälje. Här utökar KTH till 1 200 utbildningsplatser och nya forskartjänster, 700 nya bostäder byggs och en kreativ och utvecklande miljö väntar på dig. Med utgångspunkt i Södertäljes starka tradition av världsledande industriföretag och hållbar produktion etablerar vi nu den nationella noden för hållbar produktion (SuPr) och driver en attraktiv och inbjudande mötesplats för innovation och utveckling. Vi står bakom Science Week (scienceweek.se), ett forum som sätter Södertälje och hållbarhet på kartan.


SÖKES
Projektcontroller/ekonom till Södertälje Science Park

Bli en del av Södertäljes, Stockholms och Sveriges innovationsarena! Södertälje Science Park är sedan 2018 södra Storstockholms innovativa utvecklings-arena, som står inför en stark tillväxt. Därför söker vi nu en projektcontroller/ekonom, en bred roll med fokus på den löpande ekonomiska styrningen/uppföljningen av vår omfattande projektportfölj.

Länk till ansökan som projektcontroller/ekonom, sök senast 15 augusti 2021

Då rollen delvis är ny förväntas du också vara med och utveckla verktyg, rutiner och processer internt. Det löpande arbetet kommer att ske i kontakt med många andra, internt med projektledare och VD, externt med framför allt finansiärer, revisorer och myndigheter, vilket gör att vi sätter stor vikt vid samarbetsförmåga.

Din dag som projektcontroller

Rollen som projektcontroller innebär arbete med projektbudget, att bistå vid kalkylering, beräkning av pågående arbete, rapportering till finansiärer samt att säkerställa att finansiärernas finansiella villkor och riktlinjer efterlevs. Vidare innebär rollen beräkning av timpriser, att säkerställa att prislistor och påslag är korrekta samt att ansvara för den ekonomiska rapporteringen vid projektrevisioner. Rollen som ekonom kan också komma att innebära löpande bokföring, kund- och leverantörsreskontra, fakturering, momsredovisning samt bokslut.

Mer om ditt nya jobb

Hos oss får du ett spännande jobb, härliga kollegor, stor frihet och chans att vara där det händer. Du kommer att vara en del av Södertälje Science Park som är framtidens mötesplats inom hållbar produktion och innovation för näringsliv, studenter, forskare och samhället. Vi är en ung organisation med mycket driv och passion. Du kommer att bli en vår expert inom ekonomi / controlling och för rätt person finns bra möjligheter att växa och utvecklas.

Det här är du

Som person är du noggrann, strukturerad och kommunikativ med en god samarbetsförmåga samtidigt som du trivs med att arbeta självständigt. Du är driven, utvecklingsorienterad och har lätt för att snabbt sätta dig in i nya uppgifter. Omfattningen av rollen kan anpassas vilket gör att det finns möjlighet att diskutera 50-100 procents arbetstid.

Krav

 • Akademisk utbildning inom ekonomi.
 • Flerårig erfarenhet inom projektredovisning inklusive projektbudget, uppföljning och analys.
 • Flerårig erfarenhet inom projektredovisning och rekvisitionsarbete mot finansiärer (som Vinnova, Tillväxtverket och EU) samt regionala aktörer.
 • Flerårig erfarenhet inom budgetering, kalkylering och redovisning.
 • Att arbeta i ett affärssystem (vi arbetar för närvarande i Fortnox och har stöd av en redovisningsbyrå som sköter löpande bokföring, betalningar med mera).
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • Goda kunskaper i Excel.

Meriter

 • Projektredovisning och rekvisitionsarbete mot finansiärer (som Vinnova, Tillväxtverket och EU) samt regionala aktörer
 • Erfarenhet av en eller flera av förljande: Successiv vinstavräkning, bokslut och koncernredovisning, upphandlingar (inklusive LOU), avtal och uppföljning av sådana.
 • Goda kunskaper inom momsområdet.
 • Erfarenhet av att arbeta i flera olika verksamheter då vi befinner oss i gränslandet mellan näringsliv, offentlig verksamhet och akademi.

Ansök idag

Sista ansökningsdag är den 15 augusti 2021. Länk till ansökan som projektcontroller/ekonom

Kontakt

Har du några frågor om rollen och uppgifterna, kontakta Angelica Koponen på telefon 08-523 042 20. Gäller dina frågor anställningen i övrigt så kontakta vår HR-strateg Jenny Östgren på telefon 08-550 222 83. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes vänligen.

Det här är vi

Bakom Södertälje Science Park AB står Södertälje kommun, Scania, AstraZeneca och KTH – ett starkt och inte minst engagerat nätverk. Vi är centrum för Norra Stadskärnan som växer fram i Södertälje. Här utökar KTH till 1 200 utbildningsplatser och nya forskartjänster, 700 nya bostäder byggs och en kreativ och utvecklande miljö väntar på dig. Med utgångspunkt i Södertäljes starka tradition av världsledande industriföretag och hållbar produktion etablerar vi nu den nationella noden för hållbar produktion (SuPr) och driver en attraktiv och inbjudande mötesplats för innovation och utveckling. Vi står bakom Science Week (scienceweek.se), ett forum som sätter Södertälje och hållbarhet på kartan.