De första företagen har flyttat in: Produktionsaccelerator går in i nästa skede

Publicerad: 20 mars 2024
Produktionsaccelerator är ett projekt där vi hjälper bolag att anpassa sina produkter för att bli redo för produktion. Vi utforskar bland annat hur man kan skapa en plats där detta blir möjligt. Nu har tre bolag flyttat in i acceleratorn – och ännu fler är involverade i projektet.

Vid årsskiftet flyttade de första bolagen in i Produktionsacceleratorn. Här kommer de få hjälp att ta steget från prototyp till produktion. Dessutom får de kontorsplats och möjlighet till intensiv dialog och stöd med Södertälje Science Park.

De tre bolagen är:

  • Funki som skapar instrument som är tillgänglighetsanpassade för personer med intellektuella funktionsnedsättningar.
  • Currentium som tillverkar kraftfulla powerbanks.
  • Spacergy som erbjuder företag lösningar för energieffektivitet.

Utöver kontorsplats finns det också en monteringsverkstad samt möjlighet till lödning och 3D-printing.

Kontorsdelen av Produktionsaccelerator i Södertälje Science Park.

Finansieras av Region Stockholm och Polar Structure

Projektet pågår inledningsvis till årsskiftet 2024–25 och finansieras av Region Stockholm och Polar Structure Initiative Foundation. Under den tiden kommer projektet utforska flera olika inriktningar: utöver de tre bolagen pågår ytterligare pilotprojekt där producerande bolag stöttas på olika sätt.

Vid årsskiftet kommer projektet utvärdera utfallet och piloterna med de olika bolagen. Förhoppningen är att kunna utforma ett erbjudande som även i fortsättningen kan stötta bolag att ta sista steget till produktion.

Vill du veta mer?

Produktionsaccelerator är ett pilotprojekt hos Södertälje Science Park. Vill du veta mer, kontakta samuel.wickstrom@sscp.se.

Ta del av framtiden

Se Science Week 2024 i efterhand! 30 januari till 1 februari fylldes Södertälje Science Park med föreläsningar, workshops och utställningar. Du kan se alla digitala sändningar i efterhand på SWPlay.
Läs mer