Image

Har du som så många andra, idéer som du aldrig gjort något av? Idéer som du gått och tänkt på, men inte har förutsättningarna att göra verklighet av?

Open Prototyping Södertälje är ett samarbete mellan Södertälje Science Park och KTH där vi har öppnat upp prototypverkstaden för alla. Utöver maskiner och verktyg har vi även ett stort nätverk som kan hjälpa dig att utveckla dina idéer!

Vill du lära dig mer om prototypande och 3D skrivning?

På vår YouTube-kanal kan du ta del av vår seminarieserie om 3D-skrivande.


Vad finns i verkstaden?

Verkstaden består av fyra olika rum, ett stort projektrum med plats för även de största idéerna, ett rum för digitalt skapande, ett kemrum för målning och en träverkstad. I dagsläget har vi inte några maskiner avsedda för metallbearbetning, utan har fokuserat på att ha ett varierat utbud av maskiner för mjukare material såsom plast, skum, trä och liknande material.

För att ge ett axplock av de maskiner vi har så finns det 3D-skrivare, en svarv, bandsågar, handverktyg, dragskåp och mycket mer.

Aktörerna bakom verkstaden

Vi driver verkstaden genom projektet Frontrunners for Sustainable Innovation som är ett EU-finansierat projekt mellan Stockholmsregionens starkaste innovationskluster: Kista Science CitySödertälje Science Park, och KTH. Tillsammans hjälper vi små och medelstora företag att utveckla sina idéer och ta sina innovationer till marknaden. Läs mer på: frontrunners.eu
HAR DU FRÅGOR? KONTAKTA:
Victor Strimfors
Projektledare för Open Prototyping Södertälje
E-post: victor.strimfors@sscp.se
Mobil: 076 344 84 77