Science Week

Science Week är ett årligt event som skapar delaktighet och sprider kunskap för en mer hållbar värld. Här möts forskare, studenter och beslutsfattare inom näringsliv och offentlig sektor i samtal över branscher, generationer och gränser.

Syftet med Science Week är att skapa intresse och ge ökad kunskap och ge inspiration kring hållbarhet. Vi vill visa bredd och mångfald av aktiviteter från många olika aktörer från Södertälje och Stockholmsregionen som visar på såväl bredd som spets. Det handlar om innovationer, digitalisering, produktion, forskning och utveckling.

Science Week arrangerades första gången 2018 i samband med invigningen av Södertälje Science Park. Sedan dess har evenemanget lockat till sig högprofilerade gäster och tusentals besökare till Södertälje. 2021 och 2022 arrangerades Science Week digitalt - tre dagars livesänd TV på både Dagens Industris hemsida och vår egen. 2023 och 2024 arrangerades evenemanget både digitalt och på plats.

Arrangörer av Science Week

Södertälje Science Park är huvudarrangör av Science Week tillsammans med ägarna Södertälje kommun, Scania, AstraZeneca, och KTH. Därtill medverkar ett fyrtiotal andra företag och organisationer som arrangörer av programpunkter.

Bifogat innehåll